Narasle cene smeštaja u Srbiji: "Za Grčku 500-600 evra, ovde se to potroši za dan" VIDEO

Zbog nemogućnosti odlaska van zemlje na letovanja, građani su se opredelili za istraživanje Srbije. Cene smeštaja su zbog toga narasle, a slobodni termini za rezervacije su, za većinu smeštaja, tek u septembru.

Izvor: B92, Prva TV

Četvrtak, 30.07.2020.

18:20

Narasle cene smeštaja u Srbiji:
Foto: Printskrin/TV Prva

Za beg iz grada, makar nakratko, građani su spremni da izdvoje velike sume novca. Tražnja za smeštajem je toliko velika, da dvaput veće, negde čak i trostruke cene, nisu sprečile turiste da popune kapacitete seoskih domaćinstava i vikendica.

Ove tvrdnje potvrđuje i izjava vlasnika smeštaja u Novom Sadu.

"Sto posto su otišle cene, čak i jače. Ako je recimo bila kuća, dan bio pedeset-šezdeset evra, sad je to već po trista-četiristo evra. To je generalno tako, sa bazenom kuća", rekao je Njegoš Radović, vlasnik smeštaja u Novom Sadu.

Radović je dodao da je i do mesec dana unapred sve rezervisano, i to ne u samo u Novom Sadu.

"Recimo odvojite za Grčku 500-600 evra, ovde se to potroši za jedan dan", rekao je Radović.

Turistički vodič agencije koja se isključivo bavi promovisanjem domaćeg turizma Marjan Dragić ima drugačije iskustvo sa cenama, pogotovo u Guči, u gradu čije su cene smeštaja šokirale javnost.

On navodi da cene uopšte nisu toliko visoke u odnosu na prethodne godine i da se u Guči, tačnije u Dragačevu, u ovom trenutku može naći smeštaj za nekih dve do tri hiljade dinara najviše po osobi, sa sve uključenim doručkom.

Pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: