Region sve popularniji: Balkanski grad preporučen za 2020. godinu

Na listi su se našle destinacije iz nekoliko kategorija, mesta koja nude kulturna znamenja, putovanja prirodom, avanturističke destinacije...

Izvor: B92

Subota, 23.11.2019.

10:52

Region sve popularniji: Balkanski grad preporučen za 2020. godinu
Foto: depsoitphotos/ catalinlazar

Da je Balkan sve popularnija destinacija u svetu govori to da se Mostar našao kao predlog za obilazak u 2020. godini. Ovaj grad u Bosni i Hercegovini je proglašen top destinacijom pored Parma, Telča, Filadelfije, Puebla, Velikog kanjona i drugih…
"Best Trips je naša godišnja lista gde ići, šta znati i kako videti svet u nadolazećoj godini. Kako bismo sastavili listu, radili smo s urednicima National Geographica širom sveta, kao i s fotografima, piscima, istraživačima i strastvenim ljubiteljima putovanja", rekao je Džordž Stoun, izvršni urednik sekcije za putovanja ovog magazina.
National Geographic navodi da je Mostar dom čuvenom Starom mostu, kao i da je grad pretrpeo velika oštećenja u toku rata.

"Brojne zgrade u Starom gradu, razvijenom kao osmansko pogranično mesto u 15. veku, obnovljene su ili ponovo izgrađene u 25 godina otkako je Dejtonski mirovni sporazum uspostavio relativni mir na zapadnom Balkanu. Protumarajte naokolo i proći ćete pored tek obnovljenih apartmana uz zgrade s rupama od metaka. Lokalni i međunarodni umetnici redovno ukrašavaju napuštene građevine slikovitim muralima”, piše kao opis uz Mostar kao preporučenu destinaciju, prenosi klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: