Magična voda Perua: Reka crvene boje

Kada istražujete Peru i ono što biste mogli da vidite u ovoj dalekoj zemlji, jer retki imaju priliku da je posete nekoliko puta, jedna od zanimljivosti na koju možete da naiđete jeste Palkelja Pukamajo poznatija kao Crvena reka.

Izvor: B92

Nedelja, 10.11.2019.

16:45

Default images

Ova neobična reka nalazi se u oblasti Kusko, a može da se vidi samo u kišnom periodu kada bujica vode jureći nizbrdo spira rečno koriti. Kako je oblast puna oksida gvožđa, voda deluje crveno ili ružičasto, u zavisnosti od delu toka i količine gvožđa u vodi.

Tok ove "sezonske" reke dug je oko pet kilometara, kada se meša s ostalim rečicama i gubi neobičnu i prepoznatljivu boju.

Ukoliko neko želi da Peru obiđe u periodu u kojem može da vidi Crvenu reku, treba da bude spreman na klizave puteve, obilne kiše i na to da mnoge druge znamenitosti neće biti dostupne za turiste baš zbog vremenskih uslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: