Veličanstveni Madrid: Grad flamenka i dobre hrane u srcu Španije FOTO

Sjajne priče donosi nam predivni Madrid, u kome se nalazi istorijski restoran "Casa Alberto" u kome je čuveni Servantes, autor "Don Kihota", napisao svoju poznatu knjigu.

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

11:59

Veličanstveni Madrid: Grad flamenka i dobre hrane u srcu Španije FOTO
Foto: Depositphotos/bloodua

Grad je ispunjen čarobnom istorijom i neopisivom željom za životom. Kada se nađete u ovom gradu, obavezno morate da probate domaću paelju i vermut. Restorani su ukrašeni fotografijama poznatih ličnosti, a veliki broj zgrada odiše tradicijom.
Prilikom šetnje boemskim ulicama u Barrio de las Letras možete da vidite da je popločan urezanim natpisima sa citatima poznatih pisaca.

Uveče se lokalno stanovništvo i turisti okupljaju u najvećem gradskom parku Casa de Campo. Sunce se lagano spušta i nestaje kroz razlistane krošnje.
Obavezno morate da večerate u restoranu Fismuler u kome se služi po mišljenju mnogih najbolja hrana u gradu.

Hotel Petit Palace Santa Barbara je nekada bio palata koja je preuređena za smeštaj turista.
Kako noć pada, tako se plesači flamenka okupljaju u Teatro Flamenko, piše Dejli star (Daily Star). Ovaj grad ima mnogo toga da ponudi, a ukoliko ste u njemu već bili i imate neku anegdotu ili preporuku – ne oklevajte da nam pišete u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: