Zašto je sada idealno vreme za letovanje na Jadranu?

Temperature Jadranskog mora su natprosečno visole za ovo doba godine, objavio je meteorološki servis "Severe Weather Europe", što je posledica natprosečno toplih dana tokom aprila i maja, pa se sada ponegde može izmeriti temperatura mora i do 26 stepeni Celzijuovih.

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2018.

15:00

Zašto je sada idealno vreme za letovanje na Jadranu?
foto: thinkstock

Te vrednosti su, kako se navodi, oko tri stepena više od uobičajene temperature mora početkom juna.

Prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju Crne Gore, juče je u Baru temperatura mora iznosila 26 stepeni, u Ulcinju je izmereno 25, Petrovcu, Herceg Novom i Budvi 24.

"Severe Weather Europe" dodaje da je topli Jadran obično "veliki rezervoar visokih temperatura kondenzacije za obalna područja", posebno u severnom delu italijanskih ravnica. Ističu da to u pravim uslovima može dovesti do jakih oluja jer visoke temperature kondenzacije daju više energije za oluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: