Pogledajte kako izgleda Luvr Abu Dabi iz vazduha (VIDEO)

Brojni posetioci iz svih krajeva sveta koji su prisustvovali jučerašnjem zvaničnom svečanom otvaranju muzeja Luvr Abu Dabi, imali su jedinstvenu priliku da vide i niski prelet aviona A380, vodeće letelice u floti avio-kompanije Etihad ervejz, iznad zdanja muzeja, koje je delo istaknutog arhitekte Žana Nuvela.

Izvor: B92

Nedelja, 12.11.2017.

15:45

Pogledajte kako izgleda Luvr Abu Dabi iz vazduha (VIDEO)
Foto: Etihad

Spoljašnji izgled letelice je za ovu priliku, osim prepoznatljivog koncepta "Sva lica Abu Dabija", dopunjen i zvaničnim logotipom Luvra Abu Dabi, koji se našao na svakom od četiri motora.

Etihad ervejz je takođe iskoristio priliku da snimi seriju spektakularnih fotografija preleta i napravio kratak film, u režiji perspektivnog domaćeg reditelja Ahmeda Abdulkadera, koji je sniman iz aviona i iz same zgrade muzeja. Osim toga, dva posebno opremljena helikoptera su letela iznad Abu Dabija kako bi snimili vazduhoplov dok leti iznad muzeja, koji se nalazi u kulturnom distriktu Sadijat glavnog grada UAE.

Piter Baumgartner, generalni direktor avio-kompanije Etihad ervejz, je ovim povodom izjavio: "Uz ista osećanja koja nas prate od kada smo prošlog meseca potpisali ugovor o partnerstvu sa muzejom Luvr Abu Dabi, Etihad ervejz je danas počastvovan što igra značajnu ulogu u otvaranju ove veoma važne univerzalne institucije."

"Abu Dabi sada može ponosno da zauzme svoje mesto među najpoznatijim kulturnim destinacijama u svetu, a kao nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, spremni smo da doprinesemo dovođenju miliona gostiju u naš dom da bi neposredno doživeli ovo savremeno čudo umetnosti i humanizma. "

Avioni A380 i Boing 787 u floti avio-kompanije Etihad ervejz su prepoznatljivi po višestruko nagrađivanim enterijerima, koji su osmišljeni pod uticajem arhitekture i pejzaža Abu Dabija, uključujući i dizajn plafona i projekciju svetlosti u zonama za ukrcavanje, salonu, u prvoj klasi i Etihad rezidenciji u avionu A380, kao i stilizovano osvetljenje u studijama biznis klase u oba tipa aviona - sve je to inspirisano spektakularnom kupolom Luvra Abu Dabi i efektom "kiše svetlosti", koji podražava način na koji sunčeva svetlost prolazi kroz lišće palmi u pustinjskoj oazi.

Etihad ervejz je u oktobru zaključio prvo ekskluzivno platinasto partnerstvo sa muzejom Luvr Abu Dabi i postao njegov zvanični avio-prevoznik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: