Hevi metal avantura u Sofiji

Želite da na jednom mestu vidite najveće metal bendove današnjice? Onda je Sonisfer (Sonisphere) festival kao stvoren za vas.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2010.

12:35

Default images

Nastao je 2009. godine u Engleskoj kao jedan od najvećih putujućih metal festivala u Evropi.

Ove godine održava se između 16. juna i 8. avgusta u 11 zemalja.
Engleska, Finska, Švedska, Švajcarska, Poljska, Španija, Grčka, Turska, Češka, Rumunija i Bugarska ugostiće oko stotinu bendova.

Iako se izvođači razlikuju od grada do grada, grupe Anthrax i Metallica su najveće zvezde festivala, pošto nastupaju u deset, odnosno osam zemalja, između ostalog i u Bugarskoj.

„U Sofiji, na stadionu Vasil Levski 22. i 23. juna nastupaju najveća imena metal muzike. Cena četvorodnevnog aranžmana je 75 i 99 evra, u zavisnosti da li ste smešteni u hostelu ili hotelu, a dvodnevna karta za festival košta 45 evra“, kaže Miloš Jakovljević iz agencije Manga trip.

Prvog dana festivala nastupaju Metallica, Slayer, Megadeth i Anthrax, a drugog Rammstein, Manowar, Alice in Chains i Stone Sour.

Prava poslastica za hard rok i hevi metal sladokusce jeste kruna festivala - trodnevna muzička fešta u Velikoj Britaniji u Nebvortu (Knebworth).

Osim „velike četvorke“, (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) od 30. jula do 1. avgusta publika će na tri scene moći da prati i nastupe drugih muzičkih velikana današnjice: Iggy and the Stooges, Iron Maiden, Alice Cooper, Motley Crue, The Cult, Placebo, Skunk Anansie, Apocalyptica, Soulfly..

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: