Zabrana ulaza "idiotima" u zemlju

Stručnjaci kiparskog ministarstva unutrašnjih poslova preispituju zakon koji "idiotima i umobilnima" zabranjuje ulaz u zemlju, u nameri da ga ukinu.

Život

Izvor: B92

Petak, 10.10.2008.

11:00

Default images

Zakon, u sastavu pravilnika Uprave za imigraciona pitanja, strogo zabranjuje ulaz na Kipar osobama koje "pate od idiotizma, koje su mentalno bolesne ili koje iz bilo kojih drugih razloga nisu u stanju da se same staraju o sebi".

Kako je prenela agencija ANSA, isti zakon predviđa zabranu ulaska u zemlju prostitutkama i osobama koje žive od prihoda od prostitucije.

Ministar unutrašnjih poslova Kipra Neoklis Silikiotis priznao je da je zakon prevaziđen i da sadrži kriterijume koje je otvoreno nazvao "monstruoznim".

On je, međutim, podsetio da zakon nikada nije primenjivan i da će u što skorije vreme biti preispitan i korigovan, u skladu sa normama Evropke unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: