Smrt koja je potresla holivudski svet - Fil Hartman ubijen dok je spavao

Slavnog komičara Fila Hartmana ubila je supruga nakon svađe, a zatim je izvršila samoubistvo. Ova tragedija je do danas ostala najveća misterija holivudskom svetu.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

08:53

Smrt koja je potresla holivudski svet - Fil Hartman ubijen dok je spavao
Foto: Profimedia

Događaj je pogodio ne samo njihovu porodicu već i ceo komičarski i glumački svet, čitavu javnost u SAD-u.

Njegov gubitak predstavlja početak kraja zlatnog doba "Simpsonovih" i nakon povlačenja Lajonela Haca i Troja Meklura više nije moglo da bude ništa isto.

Hartman je imao tu notu cinizma u glasu, svaki oštri škrip je bio na mestu, bukvalno je od svih napisanih rečenica pravio dobre fore i vokalno se besprekorno uklopio sa ta dva lika, prevrtljivim i traljavim advokatom, te nadobudnom glumačkom zvezdom.

Nije naravno on jedini razlog, ali "Simpsonovi" za vreme Hartmana i oni posle ne mogu da se porede kvalitetom. Suprotno većini uloga koje je igrao, privatno je uvek važio za najdivniju osobu u svim trupama kojima je pripadao, konkretno je u najpopularnijem skeč programu "Saturday night live" radio osam godina i za to vreme imao nadimak Lepak, razlog je bio taj što je Hartman držao celu ekipu na okupu i pomagao kome god je bilo potrebno u svakom trenutku.

Pre toga je pomogao i Polu Rubensu da razvije naslovni lik u "Pivijevoj velikoj avanturi", a Hartman je i jedan od scenarista tog filma.

Što se tiče ostalih naslova, možda ga se sećate iz filmova kao što su "Jingle all the way" sa Švarcenegerom i Turbomenom, "Tri amigosa", "Mali vojnici", "Houseguest", "Narednik Bilko".

Uvek je davao nezamenljive momente humora i uvek je bio doziran tako da nikad nije bilo moguće da bude "dosadan" publici.

Smrtno je upucan na spavanju 1998. kada je imao svega 49 godina i ne postoji komičar koji mu tada nije odao počast kao što bi odao bratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: