Najveći do sada doček u Beogradu

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2005.

16:16

Default images

Na ulicama i trgovima Beograda biće održana do sada najveća proslava Nove godine, sa oko 50.000 turista iz unutrašnjosti i zemalja regiona, rečeno je u Skupštini grada.
Beogradjane i njihove goste očekuje bogat kulturno umetnički program na četiri bine koje će biti postavljene ispred Skupštine SCG, na Trgu Republike, na Terazijama i u Knez Mihailovoj ulici.

Na Trgu Republike u 9.30 nastupiće američka džez-soul pevačica Keti Otrej, a posle nje domaća pevačica Usnija Redžepova, koja je u inostranstvu stekla status etno zvezde. Na istoj bini nastupiće i Luis, Kubizmo i Del Arno Bend, a na Terazijama će svirati slovenačka grupa Make Up 2, Ortodoc Celts, Vroom, E-Play i Djordje David & Gang. Glavni dogadjaj na Terazijama biće nastup hrvatske grupe Psihomodo pop, u jedan sat posle ponoći.

U Knez Mihajlovoj će nastupiti Tir na nog, Perpetuum mobile, So Sabi, Irish Stew i Quinteco, a ispred Skupštine SCG  Van Gog, Sunshine, brazilska pevačica Salome de Bahia, DJ Mellow i DJ Vladimir Vujičić.

Na Trgu republike, 31. decembra, od 11 do 13 sati biće organizovana Dečja nova godina, sa izborom za novog Deda Mraza.

Za prvi dan 2006. godine najavljena je već tradicionalna Ulica otvorenog srca, u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici. Njeni posetioci moći će da ostave poklone i novčane priloge za decu izbeglu sa Kosova, koja su smeštena u motelu Atina kod Kruševca.

Gradske vlasti procenjuju da će Novu godinu na ulicama i trgovima Beograda dočekati oko pola miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: