Tehnopolis

Petak, 12.12.2014.

15:05

Microsoft otvorio novi deo Razvojnog centra u Srbiji

Odeljenje Microsofta u Srbiji otvorilo je danas novi deo Razvojnog centra, a predstavnici kompanije su potpisali ugovor sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja o daljoj saradnji i unapređivanju obrazovanja u Srbiji.

Izvor: Izvor: Beta

Default images

Generalni direktor Microsofta za Srbiju i Crnu Goru Željko Vujinović kazao je da ugovor sa Ministarstvom predstavlja nastavak angažmana kompanije na poboljšanju obrazovanja u Srbiji i cilja "da učenici unaprede znanja i veštine i doprinesu daljem razvoju društva".

Microsoft je završio i projekat za srednjoškolce "Sat kodiranja" (Hour of code) u kome je učestvovalo 69 miliona dece iz celog sveta, a u Srbiji su priliku da nauče programiranje i pisanje programerskih kodova imali učenici 15 škola.
Foto: Tanjug / Danilo Peternek
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić kazao je da saradnja Microsofta i države traje godinama i da će trajati decenijama.

On je dodao da razume učenike koji su učili da pišu kodove i koji se bave programiranjem, jer i sam ima takve afinitete i pozvao ih da se sa njim takmiče u pravljenju boljeg programerskog koda.

"Razumem vašu strast i delim je sa vama koji ste učestvovali. Ja ću se takmičiti sa vama i znam da ćete me pobediti", kazao je Verbić učenicima koji će i danas imati obuku u Microsoftovom razvojnom centru.
Foto: Tanjug / Danilo Peternek
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kazao je da Microsoft zapošljava 130 najboljih stručnjaka u Srbiji i da se nada da će nastaviti razvojnu politiku kompanije. On je podsetio da je prosečna starost zaposlenih u toj komapaniji 29 godina.

"Više od 90 posto zaposlenih u Microsoftu je obrazovanje steklo u Srbiji. Nadam se da će kompanija nastaviti da ceni srpsko obrazovanje", kazao je Udovičić.

Direktor razvojnog centra Microsofta Dragan Tomić kazao je da su Matematička gimnazija i Istraživački centar Petnica ono najbolje u Srbiji i dodao da će oni koji se odluče za programiranje i nove tehnologije imati "normalan, ali i zabavan život".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: