Tinejdžeri najviše vole ovaj telefon

Istraživanje u kojem je učestvovalo 10 hiljada tinejdžera iz SAD pokazalo je da velika većina njih obožava telefone kompanije Apple.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

15:26

Tinejdžeri najviše vole ovaj telefon
Foto: Thinkstock

U poslednjih nekoliko godina tinejdžeri su često menjali mišljenje u vezi sa društvenim mrežama koje najčešće koriste.

Prvo je to bio Facebook, ali kada su na "Fejs" stigli njihovi roditelji, tetke pa čak i babe i dede, prebacili su se na Instagram, dok je velikom broju njih sada najzanimljiviji Snapchat.

Ali, kada je reč o pametnim telefonima, većina mladih već dugo ne menja mišljenje da im je najdraži iPhone.

Istraživanje koje kompanija Piper Jaffray sprovodi na svakih pola godine pokazalo je da je u oktobru čak 79 odsto tinejdžera izjavilo da će sledeći telefon koji kupe biti iPhone.

Poređenja radi, u aprilu je ta brojka iznosila 75 odsto, a pre šest meseci 69 odsto ispitanih tinejdžera već je imalo iPhone.

Što se ukupnog stanja na tržištu pametnih telefona u SAD tiče, tu je, kao i na svim ostalim tržištima, dominantan Android koji, prema Cnetu, drži više od 65 odsto tržišta (iako neka predviđanja govore kako je udeo Androida oko 53 odsto).

Kada su u pitanju društvene mreže, istraživanje je pokazalo dalji pad popularnosti Facebooka i Twittera među tinejdžerima. Većina njih kao privatni servis za komunikaciju danas koristi Snapchat, dok je najpopularniji javni servis Instagram.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: