IAAF: Vlašićeva i Rudiša najbolji

Kenijac Dejvid Rudiša proglašen je za atletičara godine u izboru IAAF, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo Hrvatici Blanki Vlašić.

Izvor: LB

Nedelja, 21.11.2010.

17:21

Default images

Rudiša je u avgustu dva puta popravljao svetski rekord na 800 metara, dok je Vlašićeva postala svetska prvakinja u skoku u vis u dvorani i evropska šampionka.

Hrvatska atletičarka trijumfovala je bez poraza u premijernom izdanju ‘IAAF Dijamantske lige’, a pobeđivala je na čak 18 od 20 takmičenja na kojima je učestvovala prošle godine.

Ona je takođe vlasnik najboljeg rezultata u 2010. godini - u februaru je u dvorani, u Arnstadu, preskočila 2,06 metara, dok je na otvorenom, u Splitu, savladala visinu 2,05.

Vlašićeva je prošlog meseca dobila nagradu i za evropsku atletičarku godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: