Hronika 15

02.05.2024.

11:32

Najnovije informacije u slučaju Danke Ilić: Viši sud doneo odluku

Nakon što je D. D. (50) iz Zlota i S. J. (50) iz Luke, osumnjičenima da su ubili Danku Ilić (2) iz Bora produžen pritvor, Viši sud je produžio pritvor i D. D. ocu R. D. (73).

Izvor: Novosti

Najnovije informacije u slučaju Danke Ilić: Viši sud doneo odluku
TANJUG/RADE PRELIĆ

Podeli:

R. D. koji se  tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je po D. D. priznanju, zajedno sa mlađim sinom D. D, koji je preminuo tokom policijskog zadržavanja u Policijskoj upravi u Zaječaru, pomogao da se premesti i sakrije telo devojčice, pritvor je produžen do 29. maja.

Pritvor je prethodno produžen i D. D. i S. J. osumnjičenima za ubistvo devojčice, koji se trenutno nalaze na psihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

R. D. je u pritvoru od 6. aprila, a određen mu je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela teško ubistvo koje se vodi pred ovim tužilaštvom te da će ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti ispitani u postupku.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio se ćutanjem. Nedavno je tražio i određen mu je novi branilac po službenoj dužnosti jer je svom, izabranom advokatu otkazao punomoćje.

Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju. I pored intenzivne pretrage šireg rejona Banjskog Polja, Luke, Zlota i Sumrakovca, telo devojčice nije pronađeno.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: