U petak kreće IAAF Dijamantska liga

U petak startuje ‘IAAF Dijamantska liga’, novo takmičenje Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Izvor: LB

Četvrtak, 13.05.2010.

23:36

Default images

Premijerno izdanje ’Dijamantske lige’ čini 14 različitih atletskih mitinga, koji će se tokom sezone održati širom sveta. Prvi domaćin najboljim svetskim atletičarima biće Doha, 14. maja, a na putu do finala, koja će biti održano u Cirihu i Briselu 19, odnosno 27. avgusta, novo takmičenje će posetiti čak tri kontinenta – Evropu, Aziju i Severnu Ameriku.

Gradovi domaćini prve sezone su Doha, Šangaj, Oslo, Rim, Njujork, Judžin, Lozana, Gejtshed, Pariz, Monako, Štokholm, London, Cirih i Brisel.

’Dijamantska liga’ će sigurno privući veliku pažnju ljubitelja ‘kraljice sportova’ pošto u svom sadržaju ima čak 32 različite sportske discipline i to je prvi put u istoriji atletike da se organizuje takvo elitno takmičenje na globalnom nivou. Ona će tako naslediti ‘Zlatnu ligu’ koja je, u periodu od 1998. do 2009. godine, predstavljala najeminentnije svetsko atletsko takmičenje.

Više o 'Dijamantskoj ligi' možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: