Četvrtak, 11.03.2010.

15:34

Kornelija Marek pozitivna na ZOI

Poljska takmičarka u kros kantriju Kornelija Marek bila je pozitivna na antidoping testu za vreme ZOI u Vankuveru i preti joj dvogodišnja suspenzija.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Poljski olimpijski komitet (POC) saopštio je u četvrtak da je 'A' uzorak skijašice pokazao nedozvoljen nivo neimenovane zabranjene supstance i to posle takmičenja u štafeti 4x5 kilometara, koju je poljski tim završio na šestom mestu.

Dvadesetčetvorogodišnja Marekova osvojila je 11. mesto u pojedinačnoj trci sa masovnim statom na 30 kilometara i 35. u dohvatnoj vožnji na 15 kilometara.

"'B' uzorak biće analiziran 12. marta u laboratoriji u kanadskom gradu Ričmondu i to na zahtev Marekove", saopšteno je na zvaničnom sajtu POC.

Pored Marekove, još samo dvoje učesnika ZOI u Vankuveru bili su pozitivni na antidoping testovima, ali su dobili samo opomene, jer su koristili relativno bezazlene preparate koji služe za lečenje prehlade. Opomenuti su slovački hokejaš Ljubomir Visnovski i članica ruskog hokejaškog tima Svetlana Terenteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: