Beograd domaćin 39. Skupštine EOK-a

Prestonica Srbije Beograd izabran je za domaćina 39. Generalne Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) 2010. godine.

Izvor: B92, OKS

Petak, 27.11.2009.

23:41

Default images

U godini kada proslavlja 100 godina postojanja Olimpijski komitet Srbije (OKS) imaće čast da ugosti Olimpijsku porodicu, prvi put posle Evropskog olimpijskog festivala za mlade održanog u Beogradu u julu 2007.

„Ponosni smo što nam je ukazano poverenje da organizujemo ovako značajan događaj, tim pre što u 2010. godini proslavljamo 100 godina Olimpijskog komiteta Srbije. Biće to sjajna prilika za promociju Olimpijskog pokreta i ideje olimpizma u našoj zemlji. Imaćemo čast da još jadanput članovima Olimpijske porodice pokažemo svoje gostoprimstvo“, izjavio je predsednik OKS Vlade Divac.

Krajem naredne godine ovim povodom Beograd će posetiti čelnici 49 olimpijskih komiteta evropskih zemalja i Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i predstavnici Organizacionih komiteta predstojećih Olimpijskih igara, Olimpijskih igara za mlade i Evropskih Olimpijskih festivala za mlade. Brojni članovi Olimpijske porodice boraviće u glavnom gradu i tom prilikom biće organizovana i centralna proslava povodom jubileja olimpijskog pokreta u Srbiji.

Organizacija ovog najvećeg događaja EOK-a u narednoj godini, kao i dolazak velikog broja gostiju iz sveta, biće od izuzetnog, ne samo sportskog značaja, kako za Olimpijski komitet Srbije tako i za grad Beograd i Republiku Srbiju.

Po proglašenju domaćina naredne Generalne Skupštine predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki primili su brojne čestitke među kojima i predsednika EOK Patrika Hikija (Patrick Hickey) i generalnog sekretara Rafaela Panjocija (Rafaele Pagnozzi).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: