Gol Žigića, prvi poraz Reala

Hetafe, Sporting, Valensija i Sevilja zabeležili su pobede u mečevima šestog kola španske Primere, a preostala tri meča završena su nerešenim rezultatom.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2009.

20:02

Default images

Sporting je ubedljivo savladao Majorku 4:1, a Hetafe je bio bolji od Osasune 2:1. Viljarel i Espanjol odigrali su nerešeno 0:0, Valjadolid i Atletik Bilbao takođe su remizirali (2:2), a baš kao i Heres i Malaga – 1:1. Valensija je pogotkom Žigića pobedila Rasing, a Sevilja je u poslednjem meču kola nadigrala Real i nanela 'kraljevskom' klubu prvi ovosezonski poraz.

Viljareal nikako da uđe u formu, a ’žuta podmornica’ sada je na Madrigalu odigrala bez golova sa Espanjolom iako su gosti od 15. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Folina. Domaćin je bio bolji i stvorio više prilika, ali Rosi, Sena i Pires nisu uspeli da ih iskoriste. Posle šest kola Viljareal ima samo tri boda, dok je Espanjol sakupio osam. Milan Smiljanić nije bio u sastavu.

U Hihonu je domaći Sporting u roku od deset minuta postigao tri gola i preokrenuo rezultat protiv Majorke. Tim sa Baleara poveo je u 13. minutu pogotkom Hosea Luisa Martija iz penala nakon što je Viktor oboren u kaznenom prostoru.

Sporting je od tog momenta bio neuporedivo bolji, a u 59. minutu Luis Moran dobro je reagovao posle centaršuta Migela de las Kuevasa i izjednačio rezultat. Upravo je De Las Kuevas postigao naredna dva gola, jedan na asistenciju Kastra, a drugi posle kombinacije sa Moranom. Konačnih 4:1 postavio je Mate Bilić u 83. minutu.

Heres je bio nadomak prve ligaške pobede jer je poveo preko Armenterosa u 47. minutu, ali Viktor Obina je na sedam minuta do kraja doneo bod gostujućoj Malagi.

Osasuna je stvorila više prilika od Hetafea u predgrađu Madrida, ali su domaći svoje šanse realizovali i došli do trijumfa. Pedro Leon centrirao je za Kata Dijasa, koji je bio sam na drugoj stativi i zabio loptu u mrežu u 55. minutu. Sedam minuta kasnije agilni Aranda je izjednačio, ali pobedu Hetafeu donosi Leon preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Valensija je savladala Santander, a gol odluke svom bivšem klubu dao je Nikola Žigić. Srpski centarfor je ušao u igru u 58. minutu zbog povrede Davida Vilje i samo tri minuta kasnije zatresao mrežu Rasinga. Piniljos, desni bek domaćih, napravio je kardinalnu grešku, Žigić je presekao njegov povratni pas ka golmanu Tonju, a potom obišao čuvara mreže i postigao gol.



U derbiju kola Sevilja je nanela prvi ovosezonski poraz madridskom Realu, koji je bio oslabljen neigranjem Kristijana Ronalda.. Domaćin je bio bolji od samog početka meča, a prvu priliku propustio je Konko. Period dobre igre krunisan je vodećim pogotkom u 33. minutu – Hesus Navas je glavom sproveo loptu u gol posle kornera, a veliku grešku napravio je Marselo bespotrebno čekajući loptu umesto da krene na nju.

Krajem prvog i početkom drugog poluvremena Iker Kasiljas spasao je Real još većeg zaostatka jer je na čudesan način odbranio udarce Renata i Perotija. Fraza da posle propuštenih prilika sledi kazna pokazala se istinitom još jednom, pošto je Real u 49. minutu izjednačio rezultat – odbrana Sevilje loše je postavila ofsajd zamku, a Pepe je bio najviši u skoku i postigao gol.

Posle neiskorišćene prilike Lasane Dijare, domaći stižu do novog vođstva pogotkom Renata u 66. minutu. Uprkos prednosti, Sevilja je i dalje igrala ofanzivno i bila konkretnija u napadu, ali novih golova nije bilo.

Najbolju priliku za izjednačenje Real je imao u završnici kada je Ramos promašio gol posle kombinacije Iguaina i Kake.

Rezultati 6. kola, nedelja:
Viljareal – Espanjol 0:0
Hetafe – Osasuna 2:1
Dijas 55, Leon 76 - Aranda 62
Sporting Hihon – Majorka 4:1
Moran 59, De las Kuevas 64, 69, Bilić 83 - Marti (pen.) 10
Valjadolid – Atletik Bilbao 2:2
Kosta 50, Nivaldo 75 - Susaeta 9, Munian 77
Heres – Malaga 1:1
Armenteros 47 - Obina 83
Rasing Santander – Valensija 0:1
Žigić 61
Sevilja – Real Madrid 21h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: