Sreda, 18.06.2008.

19:41

Partizan potvrdio dominaciju!

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Default images

Košarkaši Partizana osvojili su sedmu uzastopnu titulu šampiona države, pošto su u četvrtoj utakmici finala pobedili Hemofarm u Vršcu 67:45 (10:15, 11:22, 9:11, 15:19), i tako trijumfovali sa ukupnih 3-1 u seriji. Ovo je Partizanu 15. titula šampiona države. “Crno-beli” su potvrdili dominaciju u domaćoj košarci, a treći put u istoriji kluba osvojena je i tripla kruna, pošto je Partizan ove sezone pored domaćeg šampionata bio najbolji i u Kupu, odnosno u NLB ligi.

1979. godine “crno-beli” su pored domaćeg kupa i prvenstva osvojili i Kup Radivoja Koraća koji je tada bio međunarodno takmičenje, a 13 godina kasnije osvojen je i Kup šampiona.

U četvrtom meču finala Partizan su predvodili Milton Palasio sa 15 i Dušan Kecman sa 14 poena. U timu Vlade Vukoičića jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je Milivoje Božović sa 11 poena.

“Velika zahvalnost igračima i publici. Partizan ima najbolje navijače na svetu. Sa ovom titulom okončana je jedna sjajna sezona u kojoj smo osvojili tri trofeja i ušli među osam najboljih ekipa u Evriopi. Mislim da je ova sezona posle one 1992. godine najtrofejnija u istoriji kluba”, rekao je trener Partizana Duško Vujošević kome je ovo 14. trofej u Partizanu.

U finalnoj seriji tim Hemofarma, koji je ove sezone igrao sva tri finala protiv Partizana, u prve tri utakmice pružio je dostojan otpor novom-starom šampionu, ali u četvrtom meču nije bilo dileme pošto je Partizan od prvog do poslednjeg minuta dominirao i sasvim zasluženo je trijimfovao.

Zanimljivo je takođe i da je Hemofarm tri puta bio protivnika Partizanu u poslednjih sedam sezona, i “crno-beli” su svako od tih finala rešavali u svoju korist sa 3-1 pobedama u Vršcu.

Neverovatan podatak u ovom meču je da je Partizan imao samo jedan skok manje u odbrani nego u napadu, i to je velikim delom i presudilo ovaj meč. “Crno-beli” su meč završili sa 35 skokova, dok je Hemofarm imao 26.

U sve četiri deonice tim Duška Vujoševića odigrao je fenomenalnu odbranu, pa Vrščani nisu postigli više od 15 poena ni u jednom periodu.

Prva deonica protekla je u nervoznoj igri na obe strane, a čak i u takvoj postavci Partizan je odigrao bolje i dobio taj period 15:10. Dominacija “crno-belih” u skoku i odbrani počinje u drugoj četvrtini, i već na poluvremenu je praktično i bilo rešeno pitanje pobednika. Tačku na sjajno poluvreme stavio je Beližanin Milt Palasio trojkom u poslednjoj sekundi za velikih 37:21 nakon 20 minuta.

Još jednu fenomenalnu partiju pružio je Dušan Kecman koji je meč završio bez promašaja iz igre (1-1 za dva, 4-4 za tri), a uz to je imao i tri ukradene lopte, četiri skoka i jednu asistenciju. Pored njega tim su na ovom meču nosili Nikola Peković sa 10 skokova i šest poena, odnosno sjajni Milton Palasio kome je, kao i Pekoviću, ovo bio poslednji meč u dresu Partizana.

Početkom drugog dela “crno-beli” se nisu opustili i Hemofarm nijednog trenutka nije prišao na ispod 15 razlike. U takvoj igri i u sjajnoj atmosferi u Milenijumu koju su napravili navijači gostujuće ekipe, Partizan je u 33. minutu posle pet poena u nizu poveo i sa 21 poenom prednosti (53:32). Nešto kasnije bilo je i plus 24, i do kraja se igralo u slavljeničkoj atmosferi, pošto je pitanje pobednika bilo odavno poznato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

246 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: