Albanci zahtevaju nezavisnu istragu

Posle indirektnog priznanja u organizaciju uletanja drona na stadion Partizana, Fudbalski savez Albanije otišao je korak dalje zatraživši nezavisnu istragu.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 16.10.2014.

19:07

Default images

FS Albanije je u četvrtak zatražio "potpunu i nezavisnu" istragu incidenata koji su doveli do prekida utakmice u Beogradu protiv Srbije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Fudbalski savez Albanije zahteva potpunu i nezavisnu istragu incidenata koji su se odigrali pre, tokom i posle fudbalske utakmice Albanija - Srbija", rekao je predsednik Saveza Armando Duka.

Utakmica je prekinuta u 41. minutu pri rezultatu 0:0, a FS Albanije je tokom dana indirektno priznao umešanost u organizaciju incidenta.

Fudbalski savez Albanije je naveo da je autobus njenog tima zasut kamenicama dok je bio na putu ka stadionu. Komad betona, upaljači i drugi predmeti bačeni su na delegaciju i igrače na terenu.

Incident koji je doveo do prekida meča reprezentacija dve zemlje, čiji su odnosi hronično loši poslednjih nekoliko decenija, bilo je to što je stadion nadletela letelica s daljinskim upravljanjem s koje je visila zastava "Velike Albanije" - nacionalistički projekat da se albanske zajednice na Balkanu okupe u istoj državi.

Kada je incident eskalirao u masovne nemire, albanske igrače su tukli šakama, ali i lancima, naveo je Fudbalski savez Albanije. Navijači su uzvikivali "Smrt Albancima!", "Ubij Albance!", tvrdi taj savez.

"Oni koji su odgovorni za incident moraju biti kažnjeni. Imamo dokaze i možemo ih staviti na raspolaganje svim sportskim institucijama, ali i pravosuđu", rekao je Duka.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv saveza dveju zemalja, a Disciplinska komisija te organizacije će slučaj razmotriti 23. oktobra.

Srbija je optužena u više tačaka zbog loše organizacije meča, Albanija mora da odgovori posebno na pojavljivanje ilegalne zastave, ali i toga što igrači te reprezentacije nisu želeli da nastave utakmicu.

Srbija koja odbacuje svaku odgovornost, zahteva da se registruje njena pobeda službenim rezultatom 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: