Ishrana 2

05.05.2024.

16:44

Ova jednostvna navika ubrzava mršavljenje

Od modernih dijeta do inovativnih planova obroka, potraga za jednostavnom, ali učinkovitom strategijom za skidanje kilograma, može biti izazovna.

Izvor: Index.hr

Ova jednostvna navika ubrzava mršavljenje
grinny/Shutterstock

Podeli:

Srećom, dijetetičarka Kristen Karli otkrila je jednostavan trik koji može u tome pomoći. Tvrdi da je jedenje hranjivih obroka i međuobroka svakih nekoliko sati najbolji trik za mršavljenje.

"Ovaj pristup nije važan samo za gubitak težine - radi se takođe o održavanju vašeg tela zdravim", rekla je za Eat This, Not That.

Konzumiranje uravnoteženih obroka znači uključivanje raznovrsne hrane iz različitih skupina u odgovarajućim obrocima kako bismo osigurali da dobijamo sve hranjive stvari koje su potrebne našem telu.

Uravnoteženi obrok obično uključuje izvor proteina (poput nemasnog mesa, ribe ili pasulja), ugljenih hidrata ( žitarica, voća i povrća) i zdravih masti (orašastih plodova, semenki ili avokada). Ove komponente rade zajedno kako bi telu dale energiju, podržale rast i oporavak mišića te održale celokupno zdravlje.

Ovakav pristup može sprečiti pad energije i prejedanje

Jedenje tokom dana, svakih nekoliko sati, pomaže u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi i održava naš metabolizam aktivnim. U poređenju s konzumiranjem svih kalorija odjednom, ovaj pristup može da spreči pad energije i prejedanje te podrži kontrolu težine.

"Započnite s planiranjem obroka unapred kako biste lakše birali zdrave stvari tokom dana. Pobrinite se da sadrže mešavinu ugljenih hidrata, proteina i zdravih masti", kaže dijetetičarka.

Odlične opcije za doručak su zobena kaša s orašastim plodovima i voćem ili jaja s tostom od celih žitarica i avokadom. Za međuobroke možemo da posegnemo za opcijama poput grčkog jogurta s bobičastim voćem ili humus.

"Nastojte da jedete svaka tri do četiri sata kako biste održali stabilan nivo energije i izbegli preteranu glad. Ne zaboravite da slušate znakove gladi vašeg tela i prilagodite veličinu porcija u skladu s tim", zaključila je Karli.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: