Nova vest
Tenis 41

5.5.2024.

21:40

Rubljov osvojio Madrid!

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je Masters u Madridu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je u finalu pobedio Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima posle tri seta i preokreta 4:6, 7:5, 7:5 i to nakon dva sata i 49 minuta igre.

Rubljov je tako u glavnom gradu Španij došao do druge titule iz serije 1000, a ujedno je osmi teniser sveta postao prvi igrač koji je u svojoj karijeri Masters u Madridu osvojio i u singlu i u dublu.

Rus je do prvog trofeja na  turnirima iz serije 1000 osvojio prošle godine u Monte Karlu, a 27-godišnjem Rusu je ovo 16. titula u karijeri, druga u 2024. godini.
 

Kanađanin je poražen u prvom Masters finalu u karijeri, iako je dobro otvorio meč i već u prvom gemu oduzeo servis Rubljovu.

Isto je učinio i u petom gemu kada je poveo 4:1, ali e već u narednom Rus uspeo da vrati jedan brejk.

Tu prednost Ože-Alijasim zadržao je do kraja seta, koji je mogao i da reši u devetom gemu, kada nije iskoristio prvu set loptu, ali je u naredom gemu završio posao i poveo 1-0.

U drugom setu videli smo sigurnije servis gemove oba igrača, pošto je prva brejk šansa viđena tek u šestom gemu, kada je servirao Kanađanin.
 


Rubljov tada nije iskoristio priliku i činilo se da je u nepovrat otišla šansa za povratak u finale, ali Rus je imao koncentaracije i živaca, pa je u 12. gemu ovog seta napravio ključni brejk za izjednačenje u setovima i ostanak u borbi za trofej.

Treći set doneo je veliku borbu, a osmi teniser sveta na sličan način dobio ga je kao i prethodni.

Bilo je brejk šansi na obe strane, Rubljov je tri šanse da oduzme servis rivalu, a na kraju je to uspeo u 12. gemu.

Iskoristio je prvu meč loptu, koja je značila da diže pehar namenjem šampionu Madrida.

Podeli:

Komentari 41

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 41

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu