Aktuelno 21

05.05.2024.

15:30

AI kreirao robota za samo 26 sekundi, evo šta je stvorio VIDEO

AI-ju je rečeno da dizajnira robota koji može da hoda. U roku od nekoliko sekundi, AI je kreirao nešto neobično.

Izvor: B92

AI kreirao robota za samo 26 sekundi, evo šta je stvorio VIDEO
Profimedia / Ferrari / Northwestern University

Podeli:

Kada je grupa istraživača zatražila od veštačke inteligencije da dizajnira robota koji može da hoda, AI je kreirao je "malu, mekanu i deformisanu" stvar koja grčevito hoda kada je ispunjena vazduhom.

"Rekli smo veštačkoj inteligenciji da želimo robota koji može da hoda po zemlji. Onda smo jednostavno pritisnuli dugme i to je to!", kaže Sem Krigman, docent na Univerzitetu Norfvestern i vodeći istraživač koji stoji iza studije.

Za 26 sekundi, AI je dizajnirao nacrt za robota "koji ne liči ni na jednu životinju koja je ikada hodala zemljom", dodao je Krigman.

AI je počeo sa malim gumenim blokom i modelovao je različite oblike pre nego što je došao do konačnog dizajna koji bi mogao da hoda. Konačni dizajn se kreće nakon što ga istraživač napumpa vazduhom.

Krigman kaže da istraživači nisu u potpunosti sigurni zašto se robot odlučio na kreiranje ovog neobičnog oblika – i zašto je bio ispunjen rupama.

Podeli:

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: