Velimir Stjepanović za B92: Prvo Barselona, tek onda Rio

Srpski plivač Velimir Stjepanović, koji je u finalnoj trci na 200 metara delfin stilom na Olimpijskim igrama u Londonu zauzeo šestu poziciju, u intervjuu za B92 govori o utiscima sa Igara, planovima za budućnost i o tome zašto se odlučio da pliva za Srbiju.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 16.08.2012.

14:44

Default images

Naš plivač isplivao je polufinalnu trku u vremenu 1:55.13 što je bilo 14 stotinki sporije nego u četvrtfinalu kada je bio brži i od Majkla Felpsa. Srpski olimpijac je u kvalifikacionoj trci oborio i nacionalni rekord za sekundu i po.

Na Oilimpijskim igrama zauzeo sam šesto mesto što je odlična stvar. Voleo bih da sam plivao malo brže u finalu, ali nisam uspeo. Peto mesto je bilo blizu, samo stotinku brže, ali i sedmo je bilo stotinku sporije od mog vremena, bilo je neizvesno. Otišao sam tamo sa ciljem da uđem u polufinale i otplivam ispod minut 55, otplivao sam 1:54.99, ušao sam u finale i bio šesti, Što se mene tiče ja sam ispunio šta sam hteo, i više“.

Devetnaestogodišnjem Stjepanoviću ovo je bio prvi nastum pa Olimpijskim igrama, i sve je iznenadio svojim rezultatima. Nažalost, iako je plivao u finalu, nije uspeo da stigne do medalje, ali nova prilika za to pruža mu se za četiri godine na Igrama u Riju.

Voleo bih da osvojim medalju u Riju, u trci uvek može svašta da se desi. Treniraću naporno kako bi osvojio medalju za četiri godine, ipak, još je rano da razmišljam o OI u Riju. Sada sam fokusiran na Svetsko prvenstvo koje se održava u Barseloni sledeće godine. Tu bih mogao da uzmem medalju“.
oks.org.rs
Mladi srpski plivač, koji je rođen i živi u Dubaiju, ističe da za njegov uspeh nisu bili toliko zaslužni uslovi u kojima je trenirao, već trener Kris Tajdi.

Nema mnogo razlike. Živim u Dubaiju i imam dobre uslove, ali što se tiče bazena rekao bih da su u Srbiji bolji. Bio sam ovde tri nedelje pre Igara i trenirao, mislim da Srbija ima bolje bazene od Dubaija. Tako da što se tiče uslova nije mnogo drugačije jedina razlika je u trenerima. Ja sam bio srećan da radim sa Krisom Tajdijem, sa njim sarađujem već sedam godina. Tako da moj uspeh nije mnogo vezan za uslove i bazene u Dubajiu, već za Krisa“.

Iako je dobijao ponude da pliva za druge reprezentacije Velimir se odlučio da predstavlja Srbiju.

Ja sam imao prilike da plivam i za Englesku, ali nisam hteo. Ne zvuči baš korektno da Velimir Stjepanović pliva za Veliku Britaniju, kao što bi bilo za Srbiju. Mi smo uvek bili Srbi u Bosni, mi smo iz Semberije iz Republike Srpske. Na kraju krajeva, Srbija je uspešnija u sportu, Bosna nije baš kao što je Srbija, i zato sam odlučio da plivam za Srbiju“, rekao je Velimir Stjepanović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: