Ponedeljak, 22.12.2008.

12:08

Ćurković odustao od trke sa Divcem?

Ivan Ćurković se povlači iz trke za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: B92, Blic

Default images

Čelnik našeg olimpijskog komiteta najavio je za "Blic" da će se za dan-dva obratiti javnosti i izneti svoje viđenje izborne kampanje za koju, kako kaže, pre svega treba da bude fer-plej i da se ne kosi sa pravilima Međunarodnog olimpijskog komiteta. Razlog Ćurkovićevog povlačenja, međutim, leži u tome da je nezadovoljan dosadašnjom malom podrškom granskih sportskih saveza.

Uz sve to prvi čovek OKS još nije skupio potrebnu podršku od pet saveza kako bi i zvanično bio kandidat.

Do sada su podršku njegovoj kandidaturi dali samo Fudbalski savez Srbije i Asocijacija "Sport za sve", dok njegov protivkandidat Vlade Divac već u ponedeljak bi trebalo da ima neophodnu podršku za ulazak u izbornu trku. Naime, iza proslavljenog košarkaša su stali pre svih Softbol savez, a potom i košarkaši, atletičari, veslači, a u ponedeljak će podršku Divcu dati i Bejzbol savez Srbije.

Prekretnicu u Ćurkovićevoj kandidaturi napravio je predsednik Veslačkog saveza Srbije Danko Đunić, koji je u petak dao otvorenu podršku Divcu. Uz to, u predsedništvu OKS ovog puta neće biti Žarka Zečevića, jer se Kuća košarke odlučila da u izborno telo postavi Dragana Kapičića. Bez Zečevićeve podrške, koja je na prošlim izborima bila presudna, Ćurković je svestan da nema šanse da dobije novi mandat.

Rok za podnošenje kandidatura ističe u sredu u podne, a izbori su 24. februara 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: