"Selektor je bitan, ali problem je u nama – ne znamo ni šta nam fali" VIDEO

Vezni fudbaler Nemanja Maksimović govorio je o mentalnim problemima u reprezentaciji Srbije.

Izvor: MS

Sreda, 13.01.2021.

10:49

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srbija ni posle više od dve decenije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, nakon što je propustila zicer protiv Škotske u novembru.

Ostrvljani su nas pobedili na penale i ostavili u šoku i do dana današnjeg.

O mentalnoj blokadi govorio je Maksimović u Jutru na TV Prva.

"Jako teška tema za ljude izvan i u fudalu. imali smo sjajnu šansu protiv Škotske da posle 20 godina odemo na EURO, nismo iskoristili i ostaje žal kod svih nas. Kao da nam nešto nedostaje, ne znamo ni sami šta. Trudimo se da budemo tim i da stvorimo pobednički mentalitet, ali i vratimo publiku, jer smo izgubili poverenje javnosti", rekao je Maksimović.

Da li je možda do selektora?

"Seletkor je jako bitan, ali problem je u nama samima. Moramo sami da shvatimo da i us svaku utakmicu maksimalno ozbiljno. Imamo problem da kada nas svi otpišu igramo najbolje, a kada se očekuje pobeda uvek kiksnemo. To se desilo u Norveškoj i protiv Škotske. Mi prvi sami moramo da napravimo atmsoferu i svaki meč igramo maksimalno".
"Orlovi" i dalje nemaju selektora, a kvalifikacije za Mundijal su pred vratima – u martu kreću.

"Nemam informaciju ko bi mogao da bude novi selektor. Veliki broj imena se pominje, ima dva i po meseca do okupljanja pred tri možda i najvažnije utakmice u ciklusu. Ljudi iz Saveza imaju vremena da donesu pravu odluku".
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Maksimović se nalazi u Madridu, gde igra za Hetafe, a sve tamošnje građane je iznenadio sneg.

"Skoro je zaboravljena pandemija, svi pričaju o snegu. Jednom u 50 godina padne u Madridu. Svi se igraju, uživaju u tim čarolijama i stopirano je funkcionisanje, posebno vikendom, svi su naplju sa decom. Čak i skijama po ulici idu... Španci nisu spremni za ovo i nemaju veliki broj mašina, čiste se samo glavne ulice".

Bivši polaznik škole Crvene zvezde "preporodio" se u Hetafeu.

"Iskreno, imao sam težak period pre dolaska u Hetafe, dve i po godne, a sada sam standardan i zadovoljan sam. Dobre rezultate smo imali u tom periodu, ali ove ne, pa se svi nadamo da ćemo se popraviti. Ne razmišljam o koraku napred, srećan sam u Madridu i klubu. Ako se dogodi transfer super, ako ne – takođe sam zadovoljan", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: