Prelom obe kosti potkolenice – Nurkića čeka duga pauza

Košarkaš Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić doživeo je frakturu, odnosno prelom, obe kosti potklonice, saopštili su iz NBA.

Izvor: PT

Utorak, 26.03.2019.

10:30

Prelom obe kosti potkolenice – Nurkića čeka duga pauza
Tanjug/ AP Photo/Randy L. Rasmussen

Centar Bosne i Hercegovine igrao je sjajan meč protiv Bruklina, ali je u produžetku nezgodno doskočio i kost je pukla.

Nurkića su odmah izneli sa terena i odvezli u lokalnu bolnicu, nakon čega mu je ukazana pomoć i saopšteno da je došlo do preloma obe kosti (tibia i fibula).

Tibia je kost koja učestvuje u nošenju težine tela i deblja je u svom dijametru od fibule, pa sila koja lomi tibiju kao deblju, obično lomi i fibulu.

Slične povrede doživeljavali su košarkaši Pol Džordž i Gordon Hejvord i njihov oporavak trajao je oko godinu dana. Prognoze još nema, ali sezona za Nurkića je svakako gotova, a videćemo kada će se vratiti naredne takmičarske godine.

Nurkić ove sezone igrao je najbolju košarku u karijeri, a prosečno je beležio 15,6 poena, 10,4 skokova, 3,2 asistencije za 27 minuta.
Foto: Screenshot/ Tibia i Fibula

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: