Petak, 23.07.2021.

12:00

Plamen "zapalio" Tokio – otvorene Olimpijske igre!

Olimpijske igre svečano su otvorene u Tokiju, što ste mogli da pratite uz B92.net.

Izvor: SN/MS

Plamen
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Uz spektakularan program, vatromet i defile sportistista svih zemalja, najveći sportski događaj je zvanično otvoren u glavnom gradu Japana, koji će drugi put biti organizator.

Japanci su se potrudili, da u svom stilu, sve deluje moćno, iako nije bilo publike kako bi spektakl bio na najvišem mogućem nivou.

Više od 11.000 sportista, od čega 86 iz Srbije u ča 16 disciplina, boriće se za najsjajnija odličja i istorijske uspehe

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane prošlog leta, ali su odložene na godinu dana zbog pandemije koronavirusa i sada će trajati do 8. avgusta.

Biće kao nikada do sada, zbog novonastalih oklnosti, bez navijača i uz posebne mere, ali to ne znači da ne čeka jako zanimljive dve nedelje.

Zastavu Srbije na otvaranju nosili su košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović.

U ovom LIVE BLOGU ste mogli da pratite sva dešavanja sa otvaranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: