Utorak, 11.05.2021.

17:30

Zašto sudije ne tretiraju Jokića kao zvezdu?

Nikola Jokić je velika NBA zvezda i verovatno budući MVP, ali sudije to tako ne misle. Zašto?

Izvor: SN

Zašto sudije ne tretiraju Jokića kao zvezdu?
EPA-EFE/SHAWN THEW

Denverpost je objavio interesantnu kolumnu vezanu za NBA ligu i status Nikole Jokića, a u fokusu su sudije.

U noći između subote i nedelje smo od 4 časa ujutru prenosili meč Denvera i Bruklina, gde su sudijske greške upale u oko, a sve se desilo u poslednja dva minuta.

Naime, u izveštaju suđenja izdvojene su dve situacije iz ove utakmice u kojoj je direktan akter bio upravo Jokić. I to dve vezane situacije u razmaku od nekoliko sekundi.

Prva je duel Jokića i Blejka Grifina pod košem gde se navodi da je srpski centar napravio faul, mada se on samo sapleo o Grifina koji je izgubio ravnotežu, a onda je u narednom napadu Jokić fauliran.

Jasno ga je čuvar lupio po ruci pri šutu, ali na 57 sekundi do kraja ništa nije svirano. Zavera? Zašto da ne? Uvek će se u nekoga uperiti prstom, smatra kolumnista Šon Kiler.

Uvek se priča da je Denver grad američkog fudbala, a ne košarke, iako ima bogatu košarkašku istoriju. Jokić je fauliran 5,8 puta po utakmici, a šutne oko 5 slobodnih bacanja po meču, kaže zvanični sajt NBA lige.

Prošlogodišnji MVP Janis Adetokumbo je izvlačio 8,2 faula i šutirao 7,7 bacanja u proseku, a veliki broj sudijskih grešaka ove godine su zapravo bile na štetu Jokića i Nagetsa.

"Reputacija je vrlo važna. Čim Nikola nastavi sa ovakvim igrama i sudije će se privići na to da je superzvezda i moramo da to prihvatimo. Vremenom će biti bolje. Kada pričamo o Jokiću, on je vrlo siguran sa linije za slobodna bacanja, ako ode tamo, pogodiće ih", rekao je Den Ajsel nekadašnji igrač i funkcioner Denver Nagetsa.

Džoel Embid na liniju penala ide 11 puta po utakmici i izvlačio 7,6 faulova, a pogledajmo samo prošle gopdine u bablu, kada je Embid dobijao 11 faulova, Dončić 9, Harden 7, a Dejvis i Lebron po 6...

Interesantno...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: