Udarac Derozana i sjajna partija Bogdanovića

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je odličnu utakmicu u porazu svog Sakramenta od Toronta, rezultatom 102:87.

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

23:36

Udarac Derozana i sjajna partija Bogdanovića
Foto: Youtube screenshot

Bogdanović je na terenu proveo 29 minuta i za to vreme postigao 15 poena (4-8 za tri), uz po skok i asistenciju, a istakao se igrom u odbrani koju je mnogo unapredio ove sezone.

Toronto je od početka bio u blagoj prednosti, prvu četvrtinu je završio sa pet poena viška, da bi na poluvremenu bilo +8. Iako je tokom čitavog susreta Bogdan bio igrač koji je držao priključak, Kingsi nisu uspeli da dođu do preokreta.

U trećoj četvrtini viđena je jedna sporna situacija, kada je najbolji igrač Reptorsa Demar Derozan udario po licu srpskog reprezentativca, posle koškanja dvojice igrača sudije su pregledavale snimak i nastala je pauza od 3-4 minuta, posle koje niko nije sankcionisan. Upravo je Demar bio najefikasniji u svom timu sa 25 poena i 9 asistencija, Serž Ibaka je dodao 20 i uhvatio 4 lopte, dok je Kajl Lauri zabeležio dabl-dabl (15 poena i 12 skokova).

S druge strane, Bogdan je bio jedan od četvorice 'Kraljeva' sa dvocifrenim učinkom – Zek Rendolf je ubacio 19 poena i imao 11 skokova, Badi Hild se zaustavio na 17, a Sempson je dodao 11.

Toronto je ostao na trećoj poziciji na Istoku sa 17 pobeda i 7 poraza, dok je Sakramento među najlošijim ekipama Zapadne konferencije sa skorom 8-18.

Istočna konferencija:

Foto: Screenshot (nba.com)

Zapadna konferencija:

Foto: Screenshot (nba.com)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: