Sreda, 13.02.2019.

10:00

Jedini grad u Grčkoj u kojem se zakon o zabrani pušenja izuzetno poštuje

Kada je prošlog septembra grčka političarka Dora Bakojani posetila kancelariju gradonačelnika Kozanija krenula je da zapali cigaretu. Službenici su joj tada rekli da je pušenje u zatvorenom prostoru zabranjeno. Ona im se zahvalila na tome što su je podsetili na pravila.

Izvor: B92

Jedini grad u Grčkoj u kojem se zakon o zabrani pušenja izuzetno poštuje
Kozani / viperagp / depositphotos.net

Čitava situacija postala je viralna na društvenim mrežama i ponovo pokrenula pitanje – šta je sa zabranom pušenja u Grčkoj?

Još od leta 2017. godine, grad Kozani je jedan od malobrojnih u čitavoj zemlji koji je u potpunosti zabranio pušenje u zatvorenim prostorima. Inače, zakon je u čitavoj zemlji na snazi još od 2009. godine, ali...

Kazna za pojedinca koji bude uhvaćen u zatvorenom prostoru sa cigaretom biće viša od 1.000 evra, a policija mnogo oštrije kontroliše lokale posle 22 časa.

“Smatram da je primena zakona protiv pušenja pitanje demokratije i zaštita javnog zdravlja. Od nekoga i u Grčkoj mora da počne. To što postoji zakon koji niko ne poštuje, kao u ostatku Evrope, jeste čisto nepoštovanje“, rekao je za LIFO gradonačelnik Kozanija Lefteris Joanidis.

Stoga da znate, ukoliko se uputite u Kozani, cigaretu nemojte ni da pomislite da zapalite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: