Utorak, 03.06.2014.

15:08

Potaž od zeleni

Zdrav i ukusan potaž.

Izvor: B92

Default images

Potrebni sastojci:

3 srednje šargarepe
2 manja paškanata
2 srednja krompira
1 koren celera
2 čena belog luka
250g pilećeg mesa
kocka za supu
pavlaka za kuvanje
bosiljak
so, biber
Priprema:

Povrće očistiti pa iseći na kockice. Preliti vodom, posoliti i staviti da se kuva. Kad voda proključa staviti kocku za supu. Zatim, luk sitno iseći, pržiti par minuta na ulju, dodati meso iseckano na kockice i preliti sa dve kutlače vode iz povrća. Kada je meso skoro dinstano skloniti s vatre. Kuvano povrće, izvaditi iz vode, ocediti, vodu supati u šerpu sa mesom, a povrće ispasirati u blenderu. Ispasirano povrće sipati u šerpu sa mesom i kuvati na laganoj vatri još desetak minuta. Pred sam kraj dodati pavlaku za kuvanje i začine po ukusu (peršun, so, biber, bosiljak...).

Prijatno!

Recept je poslala: Nina Đorđević iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: