Kultura

Nedelja, 29.11.2015.

11:58

Izložba "Lica Beograda" u Kući Đure Jakšića

Izložba fotografija "Lica Beograda", zajednički projekat kulturnog portala www.jugoslovo.com i ruskog fotografa Ilmara, biće otvorena 1. decembra u Kući Đure Jakšića.

Izvor: Tanjug

Default images
Ilmar (Foto: kucadjurejaksica.rs / Ilmar)

Od portreta lokalnih stanovnika i pridošlica, emigranata i njihovih priča, autori projekta su napravili hroniku modernog evrposkog megapolisa.

Nastojali su da prikažu lice Beograda - raznoliko, šarmantno, neponovljivo, jer, kako ističu, lice jedne metropole se sastoji od lica njenih stanovnika.

Ilmar (38) živi i radi između Moskve i Beograda. Studirao je pozorišnu režiju i dokumentarnu kinematografiju, a 2013. godine je završio Britansku visoku školu dizajna. Izložbu "Konverzija" predstavio je 2013. u Moskvi, u parku umetnosti "Muzeon", koja je kasnije bila predstavljena i Beograđanima u Uličnoj galeriji.

Za vreme aktivnog rada u Moskvi učestvovao je na izložbi "Topografija Artplay", u postavci foto izložbe u art-prostoru “SahArt“, kao i u projektima "Melomani" u Centru savremene umestnosti "Zverev" i "The best of Britanka" u Centru Artplay.

Aktivno sarađuje sa časopisima "Veliki grad" , "PROsport", "RoyalCheese". Dobitnik je nagrade Serbia Preš Photo u kategoriji "Portret".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: