Petak, 29.08.2014.

21:15

U Bajinoj Bašti gradi se 18 kuća

U Bajinoj Bašti u toku je izgradnja 18, a svih 30 kuća koje su porušene u majskim poplavama i klizištima biće sagrađeno do polovine oktobra.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovo je izjavio večeras predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović posle sastanka predsednika opština Zlatiborskog okruga sa ministarkom Kori Udovički u Užicu.

Kuće koje se trenutno grade su dar fondacije Dragice Nikolić i "Pazova za najugroženije".Od prve Fondacije smo dobili 7 a od Pazove 11 kuća,od kojih je polovina montažnih.Zadovoljni smo intenzitetom radova”,kaže Filipović.

U Bajinoj Bašti je, po njegovim rečima, od 105 rešenja do sada izdato 93.

U ovoj opštini u narednom periodu očekuju od vlade finansijska sredstva za izvedene radove na sanaciji infrastrukture.

“Do sada smo mi sami radili sanaciju, jer smo morali da meštanima omogućimo da oberu malinu i obave sve druge potrebne poljoprivredne radove. Putevi Srbije su radili na državnim putevima, jer im još nisu odobrena sredstva da počnu sanaciju lokalnih. Očekujemo da za nekoliko dana i Srbija Vode krenu sa radovima u opštini Bajina Bašta”,ističe Filipović.

Procenjena šteta od poplava i klizišta u ovoj opštini je 7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: