Petak, 18.07.2014.

13:16

Merkelova o prevremenom povlačenju

Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas, povodom spekulacija o svom mogućem dobrovoljnom i prevremenom povlačenju iz politike, rekla da ono što obeća i održi.

Izvor: Tanjug

Default images

Mediji njen odgovor na pitanje o njenoj političkoj budućnosti tumače kao neodređen i opšti.

"Ljudi se mogu osloniti na to da ja, ono što obećam i održim", rekla je Merkelova danas na tradicionalnoj letnjoj konferenciji za štampu danas pred odlazak na odmor.

Na pitanje da li će prekinuti odmaranje, ako dođe do eskalacije skukoba u Ukrajini, Merkelova, koja je juče proslavila 60. rođendan, odgovorila je da je uvek u službi, bila na odmoru ili ne.

Merkelova je devet godina kancelar i nemački mediji, koji prenose spekulacije o navodno mogućem, njenom prevremenom povlačenju iz politike postavljaju pitanje o "večnom kancelaru" i pokreću temu da li će se ona na saveznim izborima 2017. godine ponovo kandidovati za kancelara.

Merkelova je ovih dana u lenjem intervju televiziji ZDF kratko, povodom spekulacija o povlačenju pre isteka kancelarskog mandata odogovorila da će "naravno do kraja zakonskog perioda" vladati i sebi za rođendan poželela da ostane zdrava i radi ono, što joj predstavlja zadovoljstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: