Ako predaju KiM, nek raspišu izbore

Poslanik Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić pozvao vlast u Srbiji da raspiše izbore, ako je već rešila da preda Kosovo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

12:46

Default images

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da bi predstavnici vlasti na tim izborma trebalo da pričaju priče koje nisu nacionalne, kao što je Tomislav Nikolić govorio da će poništiti sporazume koje je sa Prištinom postigao Borislav Stefanović, bivši šef pregovaračkog tima.

"On (Tomislav Nikolić) treba da kaže da će zbog boljeg života Srba i građana Srbije, da preda Kosovo. Kada dobije te izbore, neka poništi Ustav i onda neka Kosovo i Metohiju pusti niz vodu", rekao je Jakšić.

Jakšić je naveo da je sam datum za početak pregovora o članstvu u EU, izgovor za sadašnju vlast u Srbiji, da bi pustila niz vodu Kosovo.

"U pitanju su obećanja koja su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić dali svojim zapadnim partnerima. Što se tiče datuma, manje je bitno da li će biti uslovni, da li će biti stvarni, građani apsolutno neće živeti bolje od toga", rekao je Jakšić i dodao da očekuje da će Srbija dobiti takozvani uslovni datum.

On je naveo da Srbe sa Kosova boli realizacija briselskog sporazuma.

Jakšić je postavio pitanje legitimiteta premijera Ivice Dačića za vođenje pregovora, navodeći da nema legitimitet zbog navoda o vezama sa narko-klanom Darka Šarića. On je rekao da Dačić sa takvom etiketom može biti ucenjen i da ne može da vodi pregovore o Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: