Subota, 02.02.2013.

12:09

SNS u ponedeljak i o izborima?

Kako B92 nezvanično saznaje sastanak predsedništva SNS biće održan najverovatnije u ponedeljak, a jedna od tema mogli bi biti i vanredni parlamentarni izbori.

Izvor: B92

Default images

Ipak, kako kažu izvori B92, trenutno je najvažnije dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, od čega će zavisiti dalji koraci.

Svi detalji trebalo bi da budu poznati u martu.

U SNS kažu da će odluke uvek donositi u skladu sa interesom naroda, a ne na osnovu stranačkog rejtinga, ali i da će insistirati na sprovođenju istrage i hapšenju odgovornih u aferama Šarić i Galenika.

Inače, mogućnost vanrednih izbora se već dugo spominje u javnosti, pa je tako nedavno potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio da je protiv njih, ali i da ne bi "stavio ruku u vatru" da ih neće biti ove godine.

"Ako će raspisivanje izbora i dalje biti glavna i svakodnevna tema u državi, onda je bolje za Srbiju da se raspišu odmah. Najgore je da čitavu godinu svi spekulišu o padu vlade i vanrednom glasanju, umesto da se bavimo ekonomijom i suštinskim temama za život građana", rekao je Ljajić.

Na drugoj strani, ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović ocenila je u četvrtak da su priče o prevremenim izborima "preterane".

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas zatražio je raspuštanje parlamenta i hitno raspisivanje prevremenih izbora.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da nema vremena za priče o novim izborima u Srbiji i da od njegove stranke u tom smislu ništa ne zavisi.

Predsednik SDPS i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da prevremeni izbori nisu dobro rešenje i da ne veruje da jedna afera može da sruši Vladu.

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da bi raspisivanje izbora sada bilo štetna i bespotrebna avantura.

Demokratska stgranka Srbije navodi da premijer Dačić smesta treba da podnese ostavku zbog kontakata sa klanom odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da su izbori nepotrebni jer bi vlast ponovo formirale iste partije.

Liberalno demokratska partija navodi da su izbori jedino rešenje i da se zemlja ne vodi kao tabloid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: