Sreda, 19.12.2012.

16:11

Prodajte limuzine, dajte nam opremu

Sindikat srpske policije pozvao je političare i čelnike MUP-a da prodaju luksuzne automobile i od tog novca kupe policiji uniforme i zaštitnu opremu.

Izvor: Beta

Default images

"Svi znamo u kakvim se luksuznim vozilima voze političari i čelnici MUP-a i njihovi miljenici ili miljenice. Gospodo, para ima, odreknite se luksuza i delite teret krize sa običnim i siromašnim građanima, prodajte luksuzne automobile i kupite policiji uniformu i zaštitnu opremu", navodi se u saopštenju tog policijskog sindikata.

Sindikat je najavio da će u petak, 21. oktobra, u minut do 12 održati protest u Leskovcu zbog nezadovoljstva i ogorčenja radom čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde i svima koji "nisu učinili ništa" da se na ulicama smanji kriminal i da se svi građani Srbije, te i policajci osećaju sigurno i bezbedno.

"Okupićemo se zbog toga što je od dolaska Ivice Dačića na mesto ministra unutrašnjih poslova do danas devet policijskih službenika poginulo na dužnosti", navodi se u saopštenju Sindikata srpske policije.

Sindikat je istakao da je neprihvatljivo to što ništa konkretno nije urađeno na krivično-pravnoj zaštiti, obuci i opremanju redovnom uniformom i zaštitnim sredstvima, osim što su "na svakoj sahrani davana obećanja".

"Dosta nam je tih priča, takvih starešina i političara koji dođu na sahranama policajaca da bi nam pričali o teškim uslovima rada i riziku koji nosi naš posao", piše u saopštenju Sindikata srpske policije.

Sindikat je upitao i da li takve starešine i političati znaju ili im možda nije bitno čijoj će majci, supruzi ili detetu predati sledeću državnu zastavu sa odra.

U Leskovcu je 15. decembra sahranjen policajac Miroslav Stamenković, koga su ubili pljačkaši zlatare, a sahrani su prisustvovali Dačić i direktor policije Milorad Veljović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: