Tadić: Politika je filozofija

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u Rimu da se ekonomska i opšta društvena kriza može savladati samo inovativnom politikom.

Izvor: B92

Subota, 15.12.2012.

19:03

Default images

Tadić je dodao da je potrebno angažovenje svih političkih stranaka, intelektualaca i naučnika.

"Politika nije samo tehnika, već filozofija, i zato je potrebno da se, u odgovoru na opštu ekonomsku, društvenu i političku krizu, angažuju sve političke stranke, intelektualci, filozofi, pisci, naučnici. Ako su inovacije pretpostavka privrednog razvoja, onda i politika mora da bude inovativna, a ne tradicionalna i oslonjena na stare odgovore", poručio je Tadić na konferenciji Nove progresivne alijanse koja se održava u Rimu.

Kako je saopšteno iz DS, na konferenciji Nove progresivne alijanse, na kojoj učestvuje Tadić, bilo je reči o budućnosti stranaka levičarske orjentacije u novim okolnostima krize.

DS dodaje da se lider nemačke opozicione Socijaldemokratske parije Zigmar Gabrijel u svom govoru složio sa Tadićem i naveo da je Progresivnoj alijansi potrebna nova politička filozofija.

U radu koferencije su, između ostalih, ucestvovali i visoki predstavnik Socijalisticke partije Francuske Arlem Dezir, guverner Vermonta Piter Samlin i predsednik argentinskih socijalista Alfredo Lazareti, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: