Tihić: SDA ne odstupa sa pozicija

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izjavio je da koalicija između te stranke i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH više ne postoji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2012.

20:35

Default images

On je naglasio da SDA neće odstupiti sa pozicija.

"Nećemo odstupiti sa pozicija jer ih nismo dobili ni od SDP-a niti od nekih drugih stranaka, nego od građana", rekao je Tihić novinarima posle današnje sednice Predsedništva SDA.

Komentarišući zahteve SDP-a za smenu ministara iz reda SDA na svim nivoima vlasti, Tihić je rekao da su smene ministara iz SDA u pojedinim kantonima nezakonite, te da su "SDP-u važniji stranački i lični, nego interesi države".

Dodao je da SDP pokušava "da policiju stavi pod političku kontrolu, čemu se SDA žestoko usprotivila", kao što se protivi i totalnim kadrovskim promenama u javnim preduzećima na čemu je SDP insistirala.

"SDP ne želi imati partnera, nego poslušnika", kazao je danas Tihić novinarima u Sarajevu.

Predsednik SDP-a Zlatko Lagumdžija odbacio je optužbe čelnika SDA, prema kojima SDP generiše novu krizu u BiH.

Lagumdžija je danas u Zenici, nakon sednice glavnog odbora SDP-a, rekao da ta stranka nije želela da "pristane na ultimatum SDA i pusti da država bude na privremenom finansiranju".

Lagumdžija je rekao da je SDP upozoravao SDA da od njih očekuje da se pridruže odgovornoj politici, kako bi se postigao dogovor oko budžeta BiH.

On je istakao da SDA stalno opstruiše sprovođenje ekonomskih i socijalnih reformi, te implementaciju izbornih rezultata.

Podsećamo da je predsednik Socijaldemokratske pratije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija zatražio prošle sedmice raskid koalicije sa SDA, a od predsedavajućeg Veća ministara BiH Vjekoslava Bevande smenu ministara iz te stranke na svim nivoima vlasti.

Lagumdžija je rekao da je razlog raskida koalicije sa SDA to što ta stranka prošle sedmice nije glasala za usvajanje budžeta za ovu godinu.

Za novog koalicionog partnera SDP je, umesto SDA, izabrao lidera opozicije - Savez za bolju budućnost (SBB) čiji je lider Fahrudin Radončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: