Utorak, 05.04.2011.

08:11

"Hapšenje Vučurevića iznenađujuće"

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je hapšenje nekadašnjeg gradonačelnika Trebinja u Srbiji po poternici Hrvatske ''iznenađujuće i neprihvatljivo''.

Izvor: Tanjug

Default images

Radi se o časnom čoveku i mora mu se obezbediti da se brani sa slobode, naveo je Dodik sinoć u izjavi BN TV.

Predsednik RS smatra da optužnice koje su podigle i ''Hrvatska i Srbija i BiH ne doprinose nikakvoj stabilizaciji, ni uspostavljanju pomirenja''.

Dodik kaže da ne može da veruje da neko ''posle 20 godina od rata može da bude procesuiran za ratne zločine, a da to nije učinjeno odmah posle rata ili da ga nije procesuirao Haški tribunal''.

"U svakom slučaju mislim da je to urađeno po nekom automatizmu za sve ljude koji su u vreme početka sukoba bili eksponirani i čija je ogromna zasluga za stvaranje Republike Srpske", rekao je Dodik.

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević uhapšen je juče po optužnici iz Hrvatske. On je saslušan u Višem sudu u Šapcu i određen mu je pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: