Četvrtak, 09.12.2010.

17:12

Akcija dezinfekcije u Ljuboviji

Nastavljena je akcija dezinfekcije domaćinstava na poplavljenom području opštine Ljubovija, kako bi se ugrožene porodice što pre vratile u svoje domove.

Izvor: Beta

Default images

Ekipe doma zdravlja iz Ljubovije i Zavoda za javno zdravlje iz Šapca započele su tu akciju pre dva dana.

Dezinfikovanje javnih ustanova, vrtića, gimnazije i osnovne škole, je prioritetan zadatak, nakon cecga će intervenisati na ugroženim kućama i drugim poplavljenim objektima.

U novoizgrađenoj školi "Petar Vragolić" nastava je prekinuta prošle sedmice, a najveći problem na tom objektu predstavljaju nadiruće podzemne vode, zbog kojih je neizvesno kada će se učenici vratiti u školske klupe.

Takođe je u toku i isušivanje terena i ispumpavanje vode iz dvorišta i podruma stambenih objekata, kao i otklanjaje kvarova na vodovodnoj i elektro mreži.

Nadležne službe aktivno rade i na sanaciji terena, sakupljanju uginule stoke i popravljanju oštećene infrastrukture.

Poplava koja je 2. decembra zadesila tu opštinu, nastala izlivanjem reke Drine, uništila je pet starijih kuća, u kojima su živele socijalno ugrožene porodice.

Prema informaciji lokalnog kriznog štaba, vodena bujica u Ljuboviji ugrozila je 598 objekata i 1.200 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Privremeno je iz svojih domova iseljeno 120 lica, koja trenutno borave kod komšija i rodbine, a opštini Ljuboviji je posredstvom Crvenog krsta Srbije dostavljeno 20 tona brašna i 16 tona flaširane vode, dok je Republicka direkcija za robne rezerve dopremila 20 tona dizel goriva.

Lokalne vlasti očekuju dodatnu pomoć države u saniranju oštećenja od poplave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: