Dvanaestoro poginulo u Bagdadu

U napadu pet bombaša samoubica 12 osoba je poginulo, a 36 je ranjeno u centru Bagdada u blizini bivšeg sedišta Ministarstva odbrane.

Izvor: B92

Nedelja, 05.09.2010.

13:36

Default images

Napad je izvršen na zgradu u kojoj je sada smeštena komanda za bezbednost istočnog dela iračke prestonice. Dvojica naoružanih napadača su se sat vremena borili sa vojnicima.

Napad na bazu je počeo kada je minibus napunjen eksplozivom dovezen do zadnje kapije baze, posle čega su jedan ili dva bombaša samoubica razneli sebe kada je na njih otvorena vatra.

Snage bezbednosti pucale su na drugu dvojicu bombaša samoubica koji su se peške približavali zgradi, a, prema navodima vojnih zvaničnika, jedan napadač je ubijen, dok je drugi ranjen.

"Primili smo osam tela i 25 povređenih, uglavnom civila koji su se nalazili u obližnjim zgradama oštećenim u eksploziji", rekao je jedan lekar bolnice u koju su prebačene žrtve napada.

Portparol snaga bezbednosti u Bagdadu general-potpukovnik Kasim al-Musavi izjavio je da su snage bezbednosti ubile sve napadače.

"Bio je to dobro organizovan teroristički napad, ali su naši vojnici bili u stanju pripravnosti i uspeli su da ih zaustave", rekao je ministar odbrane Abdel Kader Džasim, koji je bio na licu mesta.

Mere bezbednosti u Bagdadu su pojačane proteklih pet dana u isčekivanju novog talasa nasilja posle proglašenja kraja borbene misije američke vojske u Iraku.

Napad je izveden više od dve sedmice posle bombaškog napada na istu bazu, kada je poginulo više desetina iračkih vojnika, i nekoliko dana pošto su SAD proglasile završetak američkih borbenih operacija u Iraku.

U napadu bombaša samoubice na tu bazu, 17. avgusta, poginulo je najmanje 57, a ranjeno 123 regruta i vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: