Prva nagrada Fonda Katarine Marić

Prvu nagradu Fonda Katarina Marić i 1000 evra stipendije za najbolji diplomski rad iz psihologije za 2009. dobila je Marija Branković.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2010.

23:10

Default images

Brankovićeva je nagrađena za istraživanje "Uticaj usklađivanja poruke sa ispitanikovom slikom o sebi na promenu stava". Cilj Fond Katarina Marić je da pruži podršku razvoju istraživanja u psihologiji i to je jedina nagrad te vrste za studente psihologije.

Fond su osnovali 2007. prijatelji porodica Katarine Marić, psihološkinje, koja je poginula 15. aprila u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao vozač tadašnjeg ministra poljoprivrede Dragana Veselinova.

"To je nešto što je užasno teško razumeti i prihvatiti i preboleti. Na ovaj način mi pokušavamo da nastavimo to što je trebalo da bude njeno mesto u našoj psihologiji. Jer ona je bila na pragu magistartkog rada, bila sjajan student i strašno mnogo obećavala i imala sve desetke na postdiplomskim ispitima i mi pokušavamo da na ovaj način da napravimo taj korak koji ona nije uspela da napravi jer je na taj tragičan način njen zivot prosto presečen", kaže prijatelj Katarine Marić i asistent na Filozofsom fakultetu, Aleksandar Dimitrijević.

Tri najbolja diplomska rada predstavljena su u okviru 16. Naučnog skupa Emiprijska istraživnja u psihologiji na beogradskom Filozofskom fakultetu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: