Proterani "navijači" Crvene zvezde

44 huligana, pripadnika navijačke grupe "Delije", primorani sinoć da do ponoći napuste Češku zbog krađa na benzinskim pumpama i vandalskog šaranja sprejom.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2009.

00:42

Default images

Prva grupa od 29 huligana među navijačima Crvene zvezde proterana je još po podne, pošto su na benzinskoj pumpi, tek što su ušli na teritoriju Češke, uzeli šta su hteli bez plaćanja. Grupa iz drugog autobusa je na sledećoj pumpi pored sitnih krađa, uglavnom konzervi piva, još i išarala zgradu natpisima "Delije" i amblemom Crvene zvezde.

Autobus sa tom drugom grupom od 48 navijača policija je sačekala u Pragu uveče, a u autobusu je našla sprej i šablone koje su upotrebili da švrljaju po benzinskoj pumpi.

"Ishod je taj da 12 navijača nije delimično poštovalo uslove za ulazak u Češku, a trojica uopšte. Tih 15 ljudi biće proterano. Četiri osobe smo priveli na policijsku stanicu zbog sumnje da su počinile krivično delo time što su oštetili tuđu imovinu natpisima sprejem", kazao je portparol praške policije Tomaš Hulan.

Češka policija, pošto se prošle jeseni izbrukala kada se plašila da interveniše protiv hrvatskih navijača Dinama, koji su pred utakmicu vršljali i divljali po Pragu, sada se za Zvezdine "Delije" pripremila kao za utakmicu izuzetno visokog rizika.

Kretanje beogradskih navijača po Pragu pratiće 280 policajaca, a spremna je i konjička jedinica, specijalno obučeni psi, helikopter, ali i poseban tim koji policija koristi da pregovorima izbegne nasilje.

Policija je izdvojila i rezerve koje bi trebalo da priteknu u pomoć kao pojačanje ukoliko bi i sprski navijači počeli po Pragu da se ponašaju kao Hrvati.

"Za utakmicu je do sada prodato 7.600 ulaznica, isključivo na ime, od čega je 1.100 ponuđeno srpskim navijačima", kazala je portparolka praške policije Eva Miklikova.

Očekuje se da će utakmicu na stadionu u praškoj četvrti Vršovice pratiti oko 10.000 navijača koji će pri ulasku na stadion biti legitimisani.

Na dan utakmice na stadionu i u njegovoj blizini biće zabranjena prodaja alkoholnih pića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: