Pirati oslobodili grčki brod

Somalijski pirati oslobodili su brod "Titan" sa 24 članova posade, saopštilo je grčko ministarstvo trgovačkog pomorstva.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 15.04.2009.

08:27

Default images

"Danas nas je kompanija obavestila da su brod i posada oslobodnjeni", rekao je zvaničnik grčkog ministarstva, dodajući da su među njima trojica Grka. Trgovački brod koji plovi pod zastavom Sen Vinsenta je otet u martu, tokom plovodbe od Crnog mora ka Koreji.

Somalijski pirati su tokom 2008. godine napali više od 130 brodova i oteli skoro 50, a za njihovo oslobađanje su dobili više miliona dolara.

Nakon oslobađanja "Titana", pirati drže još najmanje 17 brodova, sa više detetina članova posade.

Američki brod se odbranio

''Liberti san'' (Beta)
Pirati su u blizini obale Somalije raketama i automatskim oružjem napali trgovački brod pod američkom zastavom, ali nisu uspeli da ga zauzmu.

Posada broda "Liberti San" je neozleđena, ali je plovilo pretrpelo štetu, kaže se u saopštenju kompanije "Liberti Meritajm" sa sedištem u Njujorku.

Kapetan je odmah zatražio pomoć od američke ratne mornarice, čiji brodovi patroliraju u toj oblasti, pa je dobio oružanu opratnju, kaže se u saopštenju američkih vojnih vlasti.

"Liberti San" prevozi američku pomoć u hrani namenjenu afričkim zemljama, poslatu iz Hjustona ka luci Mombasa u Keniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: