Incko sa članovima Predsedništva

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je danas da zemlje jugoistočne Evrope same mogu definisati kojom brzinom će se približavati Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2009.

17:41

Default images

U razgovoru sa članovima Predsedništva BiH u Sarajevu, Incko je rekao da su na nedavno održanom sastanku u Češkoj neke članice EU rekle da su "umorne od proširivanja" i da ih je nužno uveriti da proširenje treba nastaviti i da sve zemlje imaju pravo da budu članice EU.

Incko je članovima Predsedništva BiH rekao da na putu ka EU treba ići korak po korak, uz evropski princip dijaloga i kompromisa.

Naveo je da BiH ima potencijale, poput hidro-energetskih, široko pojasne mreže telekomunikacija, šumarstva i poljoprivrede, i da projekte iz tih oblasti treba ponuditi Evropi.

Na sastanku sa članovima Predsedništva BiH, visoki predstavnik je istakao i da je važno rešiti pitanja viška naoružanja i državne imovine, ali da posebnu pažnju treba posvetiti ekonomskim pitanjima, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Predsedavajući Predsedništvu BiH Nebojša Radmanović kazao je da je za BiH veoma važno da pravi nove korake ka EU i naveo da BiH na tom putu napreduje bolje nego što to izgleda.

Radmanović je posebno važnim naveo rešavanje pitanja bezviznog režima, "što bi bio znak za građane BiH da su deo Evrope i da ih ona želi".

Takođe, ukazao je i na važnost ekonomskog razvoja BiH i rešavanja pitanja viška naoružanja.

Član Predsedništva BiH Haris Silajdžić rekao je da je BiH danas u vrlo teškoj situaciji zbog ekonomske krize čije se posledice osećaju.

Silajdžić je rekao da se nada da težih posledica po BiH neće biti, jer BiH poseduje resurse koje može ponuditi Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: