Subota, 10.06.2023.

20:02

Nož u leđa Putinu; Rusija jasna: Odgovorićemo

Odluka Islanda da snizi nivo diplomatskih odnosa sa Rusijom ruši sistem saradnje između dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Izvor: Sputnjik

Nož u leđa Putinu; Rusija jasna: Odgovorićemo
Foto: Profimedia

"Sva odgovornost za ovakav razvoj situacije u potpunosti leži na islandskoj strani. Uzećemo u obzir ovu neprijateljsku odluku prilikom izgradnje naših veza sa Islandom u budućnosti. Na sve antiuske akcije Rejkjavika neizbežno će uslediti odgovarajuća reakcija", saopštila je ruska strana.

Dodaje se i da je Rusija dala važan doprinos formiranju suverene države Island, bila je jedna od prvih koja je priznala njenu nezavisnost, a takođe je mnogo uradila da zaštiti interese te zemlje u teškim vremenima za islandski narod.

Podsećamo, Island je ranije saopštio da će obustaviti rad svoje ambasade u Moskvi od 1. avgusta. Kako je precizirano, to ne znači prekid diplomatskih odnosa između dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: