Četvrtak, 25.05.2023.

09:04

Dečak teško ranjen u "Ribnikaru" lečenje će morati da nastavi u Čikagu

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja izjavio da će dečak koji je teško ranjen u OŠ "Vladislav Ribnikar" lečenje najverovatnije nastaviti u Čikagu.

Izvor: Beta, RTS

Dečak teško ranjen u
Tanjug/SAVA RADOVANOVIÆ

Dečak se trenutno nalazi na Institutu za majku i dete, sa ozbiljnim povredama vrata i kičme, podsetio je Mirsad Đerlek.

Đerlek je na RTS-u rekao da se sada sprema potrebna dokumentacija na nastavak lečenja kao i da će država snositi sve troškove.

Kako je dodao, u KBC Zemun je smešten pacijent sa ortopedskim problemima, a još devet ranjenih u školi "Ribnikar" i u okolini Mladenovca leče se u Urgentnom centru.

"U urgentnom se leči šestoro muških i tri ženska pacijenta i svi su stabilni. Najozbiljnije povrede ima pacijent koji je 1997. godište kojem je odstranjen bubreg, jedan 1972. godište sa povredama grudnog koša i devojčica 2005. godište sa dve prostrelne ranei povredama bubrega i jetre", rekao je Đerlek.

On je naveo da je ministarstvo odmah nakon dve masovna ubistva oformilo timove za psiholšku podršku, otvorilo telefonske linije, štampalo flajere sa savetima kako se ophoditi i kako prići deci.

Najavio je projekt o načinima rešavanja krize i smanjenju posledica, ukazao je da će se angažovati više stručnjaka koji će razgovarati sa decom, roditeljima i nastavnicima, a na kraju će se raditi i test o posledicama traume.

Gde će deca iz "Ribnikara" nastaviti školovanje je, kako je rekao Đerlek, "osetljiva tema" o kojoj će se razgovarati sa roditeljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: