Povećan broj obolelih od žutice

U proteklih nedelju dana u opštini Prokuplje zabeleženo je osam novih slučajeva zarazne žutice.

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2006.

18:11

Default images

To znači da je broj obolelih porastao na 44, rečeno je danas agenciji Beta u štabu za suzbijanje epidemije te bolesti. Predsednik štaba i lekar Instituta za zaštitu zdravlja u Nišu Miroslav Spasić kazao je da se u prokupačku bolnicu dnevno javi jedan ili dva pacijenta, što odgovara broju zabeleženom na početku epidemije pre dva meseca.

Dodao je da je među obolelima dvoje dece školskog uzrasta i da se desetoro obolelih sa lakšom kliničkom slikom leči na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice.

Takođe je rekao da je na sastanku štaba zaključeno da je epidemija pod kontrolom i da su na snazi pojačane mere zaštite Higijensko epidemiološke službe u svim školama i javnim ustanovama.

U cilju sprečavanja širenja zaraze, lokalna samouprava naložila je Gradskoj čistoći svakodnevno pranje svih ulica u gradu kao i pojačano uklanjanje smeća i pražnjenje kontejnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: